Дизайн дитячих кімнат для новонароджених

Дитяча кімната для новонародженого вимагає особливого підходу. Насамперед це стосується зручності та комфорту меблів для догляду за дитиною. У традиційний набір меблів для немовляти обов’язково входить дитяче ліжечко-колиска, пеленальний столик, а потім манеж.

Що стосується дизайну та колірного рішення дитячої кімнати для новонародженого, тут кожен приймає рішення за своїм смаком та орієнтуючись на власні колірні уподобання. Звичайно, існують і традиційні кольори, і елементи дизайну в залежності від того, чи це буде кімната для дівчинки, чи кімната для хлопчика. У такому разі переважаючим кольором у дитячій буде або рожевий, або блакитний.

Однак можна і відступити від цих канонів і прикрасити дитячу для немовляти в будь-якому іншому приємному забарвленні, аби це не були надто контрастні або агресивні поєднання кольорів. Все одно, коли дитина підросте і почне виявляти власні смаки та уподобання, дизайн дитячої доведеться поміняти. Так що поки цього не сталося, ви можете виявляти свої творчі здібності у справі прикраси та декорування дитячої без огляду на смаки дитини.

Головні вимоги до дитячих меблів, особливо до дитячого ліжечка, це екологічність та безпека. Світові виробники дитячих меблів суворо дотримуються всіх вимог до меблів для дітей і мають сертифікати якості та безпеки на всі матеріали, з яких виготовляють меблі для новонароджених. Інша справа – доморослі місцеві виробники або кустарні майстерні – тут швидше за все ніяких гарантій немає, тому вибираючи меблі у таких виробників доводиться бути дуже обережними і цілком покладатися на власні відчуття або везіння.