Тюль для вікон: розкішно, затишно, елегантно

Кожна господиня добре знає: легкий, «повітряний» тюль на вікнах – не лише для краси! Цей елемент в інтер’єрі має своє, цілком утилітарне призначення:

  • затіняє кімнату від надмірно яскравих сонячних променів, залишаючи можливість бачити світ за вікном;
  • у світлу пору доби захищає приміщення від нескромних поглядів з вулиці;
  • приглушує та пом’якшує звуки в кімнаті, покращує її акустичні характеристики.

Можливо, саме з цих елементів і складається те, що на інтуїтивному рівні визначаємо для себе, як відчуття затишку, захищеності та комфорту, коли вікна оселі вдягнуті у мереживну піну тюлю.

Обираємо модний тюль

Звичайно, щоб гармонійно інтегрувати тюль у ваш житловий простір, потрібно взяти до уваги декілька важливих моментів. Ось декілька порад від дизайнерів:

  • Оцініть особливості освітлення. Для вікон, що виходять на південну сторону, краще купити більш щільні тканини прохолодних відтінків. Якщо вікно «дивиться» на північ, краще зупинити вибір на візуально зігріваючих відтінках та напівпрозорих тканинах.
  • Важливо визначитися з особливостями декоративної тканини на вікні. Якщо тюль має стати продовженням загального фону, краще зупинитися на кольорах, що на 2-3 тони світліше або темніше, ніж відтінок стіни. Якщо фіранки мають стати акцентним елементом, можна дозволити собі експерименти з контрастними відтінками.
  • Важливо, аби штори та тюль створювали гармонійне поєднання. Якщо обрали штори з яскравим малюнком, для тюлевих гардин обрайте нейтральні, однотонні варіанти з сітки або фатину.