Що потрібно знати про будівництво будинка?

Майбутній будинок повинен відповідати декільком вимогам. По-перше, майбутньому господарю будинку потрібно вирішити, якого розміру буде його будинок. Будинок повинен відповідати розмірам ділянки і бути містким для всієї родини. Якщо ділянка невелика, то і будинок краще вибрати такого розміру, щоб крім будівлі на ділянці можна було розмістити ділянку під газон або невеличкий город. Якщо на вашій ділянці є де розгулятися, то у виборі розміру будинку можна не соромитися, аби ваш бюджет дозволив освоїти велике будівництво.

І тут перед нами постає друге питання, мабуть, найважливіше: який будинок ми можемо дозволити собі, виходячи з можливостей нашого бюджету? З найбільш популярних варіантів: кам’яний, саманний, каркасно-щитовий, дерев’яний, мабуть, найоптимальніший варіант – дерев’яний будинок з бруса. Чому саме дерев’яний? А тому, що деревина в будівництві житлових будинків – самий екологічний будматеріал, який має унікальну будову: всередині на клітинному рівні відбувається постійний повітрообмін.

Невелика вага зрубу і швидкість його виготовлення дозволяє в стислі терміни провести будівництво будинку на ділянці. А такі властивості, як міцність, твердість, пружність, дозволяють зберігати споруди тривалий час, звичайно, будинок зі зрубу повинен бути попередньо оброблений відповідним складом для захисту від гнилі і цвілі. Таке покриття дозволить зберегти стіни дерев’яного будинку в повній цілості на 20-30 років, після чого потрібно буде провести знову обробку стін для подальшого сприятливого проживання в будинку і збереження його на довгі десятиліття.

Дерев’яний будинок – це чудово! Але скільки коштує кубометр лісу, щоб звести великий і комфортний будинок для всієї сім’ї, хоча б з чотирьох чоловік? Дорогувато … Ось тому тепер для поєднання приємного з корисним, тобто екологічності та фінансової доступності, сучасні замовники набувають зруби дерев’яних будинків з бруса. Найголовніша перевага будинку з бруса – це його фінансова доступність, легкість і швидкість зведення, хороші теплоізоляційні властивості в наших далеко не тропічних широтах. Будинок з бруса не вимагає додаткової внутрішньої і зовнішньої обробки. Самі стіни в дерев’яному будинку – це елемент прикраси, декорації.

Нарешті, ви вирішили побудувати дерев’яний будинок з бруса, підібрали проект будинку, тепер потрібно визначитися з тим, хто буде зводити ваш довгоочікуваний будинок? На ринку будівельних послуг багато фірм, які активно пропонують себе в якості забудовників, але тут потрібно дуже обережно походити з вибором того, хто побудує вам довгоочікуваний будинок. Тому що «багато покликаних, але мало вибраних», що означає відповідних, «правильних» будівельників насправді дуже небагато.