П’ять предметів меблів, які краще ніколи не мати в квартирі

Килим на стіні або на підлозі

Чому не можна: старі килими накопичують в собі пил – її не видалить до кінця ні пилосос, ні вологе прибирання килима. Пил – джерело алергічних реакцій, астми, хвороб легенів. Крім того, в килимах живуть т.зв. «Пилові кліщі»: мікроорганізми, які харчуються частинками шкіри, брудом, залишками їжі. Вони теж можуть провокувати виникнення різних хвороб та алергій, особливо у дітей.

Старий килим на підлозі – погано, але ще гірше – старий килим на стіні поруч з ліжком. За радянських часів килими вішали сюди, щоб усунути холод стін. Але по факту – розміщували головний мішок в будинку поряд зі спальним місцем.

Ваза «під Китай» і етніку

Чому не можна: псевдокитайські вази і вази, що імітують колоніальний етнічний стиль, потрапляють в наші будинки найчастіше з двох причин. Перша – їх дарують нам друзі і родичі, спираючись на власний смак ( «Красиво! І модно!»). Друга – ми купуємо їх самі: часто в турпоїздках або в меблевих магазинах, піддавшись ностальгії по далеких країнах. Будемо відверті: ці вази погано виглядають і практично завжди випадають із загального інтер’єру. Їх роблять часто з дешевого пластику, вони займають багато місця, малюнок з часом стирається з них, і вони збирають пил. Позбавтеся від них негайно! Замість дешевих підробок шукайте справжні вази з порцеляни і скла на блошиних ринках і в магазинах антикваріату.

Пейзажі з полювання і натюрморти «під голландців»

Чому не можна: подібними картинами і репродукціями люблять прикрашати свої кабінети чиновники середнього рангу. На їхню думку, пасторальна картина «під старовину», та ще обрамлена в громіздку позолочену рамку, говорить про статок власника. Це не так! Все, про що говорить така картина, це про відсутність смаку. У квартирі вона буде збирати пил і захаращувати собою всі візуальні враження. Для будинку краще вибрати абстрактні полотна. А якщо вже неодмінно хочеться повісити «класику» на стіну, виберіть для неї максимально аскетичну строгу раму.

Ліжка з балдахіном

Чому не можна: ще один спосіб перетворити своє житло на декорацію для бюджетної версії серіалу «Чудовий вік». Ліжко з балдахіном займає вдвічі більше простору: над ним, як правило, не можна підвісити полички і світильники. Сам балдахін – збирає пил чи не швидше килима. Таким чином ми отримуємо ще один розсадник інфекцій і алергій. По-третє, сам балдахін часто роблять з «важких», щільних матеріалів на зразок парчі. Візуально це виглядає так, ніби у вашій кімнаті поставили мавзолей.

Опудала тварин

Чому не можна: навіть якщо ваш чоловік – затятий мисливець, не погоджуйтеся на це! Вискалені морди тварин, чучела птахів і роги, що стирчать зі стіни, більше підходять заміському будинку відпочинку, а не міській квартирі. Причини, за якими не можна мати опудала тварин в будинку ті ж: відсутність чистоти і відштовхуючий зовнішній вигляд.