Чим прикрашають свої ділянки закордонні дачники

Дачникам України вже добре відомі лайфхаки від «колег» та ландшафтних дизайнерів про те, як зробити ділянку милим та доглянутим. Тим, кого перестали надихати вітчизняні поради, пропонуємо подивитися «за бугор» і дізнатися, чим же хваляться у соцмережах власники заміських будинків в інших країнах світу.

Англійський пейзажний сад на маленькій заміській ділянці легко! Так, господарі будиночка у графстві Фолкінгем у Великій Британії змогли розмістити на невеликому п’ятачку і ставок і квітучий сад, що «недбало» розросся навколо фазенди.

Використовувати на дачі старовинні ванни для зберігання води або навіть як ставок — традиція, яка давно зміцнилася в нашій країні. Втім, закордонні дачники не оминули цей тренд, у них в хід йдуть бляшанки і тази, навколо яких можна облаштувати клумбу і лавку.

А от шотландські «дачники» вирішили створити на ділянці щось на кшталт чаклунської лабораторії, де розставлені пляшки з «відьомським зіллям». Але, мабуть, тут живе дуже добрий маг, у якого у старій печі «цвітуть» кульбаби.

Вигин гітари жовтої… прикрашає господарську ділянку у штаті Вісконсін, США. Господарі перетворили гітару на арт-об’єкт та по-справжньому корисний предмет. До речі, під горщик можна використовувати не тільки стару гітару, а й друшляки, кухлі, формочки для кексів, чайники для заварювання і навіть гумові чоботи.

До речі, розбити клумбу можна в бетонних блоках, що залишилися після будівництва.

Говорячи про особливості дач за бугром, не можна не згадати норвезькі дахи з газоном замість черепиці. Їх можна побачити не лише на приватних будинках у селищах, а й на дахах ресторанів у містах.

Кажуть, такі дахи із природного матеріалу покращують мікрок.