Підвісна сантехніка: як вибрати інсталяцію для унітаза

Підвісні унітази – норма сучасних дизайн-проєктів. Їх встановлюють і в громадських чи комерційних санвузлах, і в приватних апартаментах. Попри більш високі початкові витрати, що вимагають включити до бюджету ремонту і підвісну сантехніку, і інсталяцію для неї, більшість замовників все ж вибирають нові системи. Комфорт та зручність підвісних рішень окуповується неодноразово. Але як вибрати і купити інсталяцію для унітаза?

Головні мінуси підлогових унітазів, яких немає у підвісної сантехніки, визначаються їхньою конструкцією. Громіздкий 6-літровий бачок з кераміки візуально непривабливий, займає корисний простір, накопичує пил на поверхні і часто неприємно шумить під час наповнення. А на додаток до цього не менш громіздка основа підлогового компакту теж сильно забруднюється та ускладнює прибирання у приміщенні. Такі рішення менш гігієнічні, ніж підвісні системи.

У порівнянні з підлоговими системами підвісні унітази мають мінімум мінусів. Окрім вищої ціни та складнішого монтажу вони можуть трохи зменшувати корисний об’єм приміщення. Адже інсталяцію зазвичай розміщують за перегородкою з гіпсокартону, яку можна встановити за декілька сантиметрів від опорної стіни. Але розміри інсталяції для унітазів і відповідно відстань між рамою та опорною стіною доволі малі і обмежуються товщиною вбудованого бачка (8 або 12 см). Це практично не впливає на загальний об’єм санвузла. До того ж у деяких дизайн-проєктах з вільним проєктуванням інсталяційна рама кріпиться до перекриттів і зменшення корисного обсягу взагалі не відбувається.